Pages

torsdag 7 april 2016

"Bete dig som en hora, för fan!"

”Bete dig inte som en hora!”
  En replik många fäder, bröder, pojkvänner och äkta män fyllt etern med.
Kvinnan som fått motta repliken: dottern, systern, flickvännen eller frun, har fått sin obönhörliga dom.
  En dom som säger att hon visat sin sexuella lust alltför tydligt. Eller kanske bara tendensen till sin sexuella lust.
  Att hon borde lugna sig, rätta in sig i det traditionella kvinnoledet och sakta vandra tillbaka till sitt lagomkåtbås, där bara en utvald kan ta del av hennes inte alltför vidlyftiga lustar, eller väldigt vidlyftiga lustar som bara tillkommer en speciell man.
  ”Den sexuellt erfarna oskulden” är de mäns ideal, som får för sig att indignerat uttala den inledande repliken.
  Men beter sig en hora, en prostituerad kvinna, som en sexuellt frigjord kvinna?
Knappast.
  Hon hänger sig inte åt några lustar. Hon tvingas låtsas att hon gör det. Låtsas behaga män för att få pengar till sin hallik och kanske en del till sig själv för att klara sin egen överlevnad.
  Men för männen är hon sinnebilden för hur en kåt kvinna ska vara: pigg på det mesta, inte protestera inför skamliga förslag, vara foglig och helt i mannens våld.
  Problemfri för mannen, så långt hans pengar och/eller makt räcker.
  Men sinar de eller den, avtar hennes lust direkt och dramatisk och hon är tillbaka där hon började innan den plötsliga ”lusten” uppstod. När hennes hallik instruerade henne om: med vem eller vilka, hur mycket, hur länge och var; d v s vilka villkor som gällde för ”kärleksmötet”.
  Alla roller som en prostituerad spelar i könsköparpjäsen innebär total underkastelse under män: torskar och/eller hallikar.
  En kvinna som lever ut sina lustar och som får epitet hora beter sig på precis motsatt sätt: hon bestämmer över mannen; hon bestämmer: med vem eller vilka, hur mycket, hur länge och var hennes relation med det tilltänkta ”offret” ska upprätthållas. Hon utser sina ”offer” och avgör efter egen lust och eget huvud hur länge han är intressant för henne.
  Hon är ”lömsk och helt oförutsägbar”, skulle många män säga, som en … nä, inte som en hora, tvärtom, som en fri och självständig kvinna, som en kvinna som inte låter män bestämma över henne.
  Vad kontrollerande män istället borde ropa till frigjorda och egensexuellt inriktade kvinnor är:
”Bete dig som en hora, för fan! Så vi vet var vi har dig! Så vi kan förutsäga ditt beteende, och – så vi kan utnyttja dig när och hur mycket vi vill.
  Även om du gifter dig, om du skaffar dig en pojkvän eller blir tillsamman med någon annan – bete dig för fan som en hora! Kom inte med några egenregisserade beteendemönster. För då vet vi inte var vi har dig.”


  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar