Pages

onsdag 20 februari 2013

Knök i Krokoms bibliotek


Krokoms bibliotek onsdag 12.30
  Knök. Publikrekord enligt ”hu som hadd hann om ’e”. Nästan fler människor än böcker inne i lokalen.
  Vilket gemyt. När en spelning blir som bäst. Alla trivs. Alla ler och är på bra humör, som om man helt överraskande kommer med en bukett färska rosor på någons födelsedag.
  Och bandet påverkades givetvis av detta. Vi drog ner tempot en aning, blev plötsligt väldigt samspelta och fick in ett skönt sväng i de flesta av låtarna. Allting bara skedde. Tonerna och orden la sig bekvämt tillrätta och gjorde sitt. 
  Sällan får man den känslan. Idag på Krokoms bibliotek infann den sig.
  Synd att vi bara fick spela en halvtimme. Men sådan var överenskommelsen; folk skulle hinna lyssna och ta sig tillbaka till sina jobb under lunchen. Arbetslinjen gällde. Men de flesta i publiken såg ut att ha fått nog av att jobba för flera år sedan, som om de inte skulle behöva vara tvungna att jobba en enda dag till. 
  Vi drog ett extranummer ändå och vi får hoppas att Arbetsgivarföreningen förlåter oss om nu någon stämplade in för sent efter lunchen.
  Vi alla, även Pelle, ljudkillen, som lätt glöms bort, fick kroppsvårdsprodukter i present av biblioteket. Själv fick jag nässelschampo.
  Snart bär det av till jamskan utmarker, Bispgården. Det är väl så långt österut man kan komma och ändå träffa på dem som förstår jamska.
  ”Mæ får si hur de kan ta?” 

 Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar