Pages

lördag 28 december 2013

Bara Zlatan och ett gäng kvinnliga sportjournalister. Vilken dramatik!

Så har oraklet från Lomma talat. Och vad sa han, egentligen? Zlatan.
  För det första: Jämför inte mig med en kvinna. Jag ska jämföras med manliga resar, jättar och giganter, företrädesvis sådana som fokuserar på herrfotboll och inte känner till så mycket annat.
  För det andra: Med all respekt för damfotbollen så respekterar jag inte damer som spelar fotboll. Men laga mat är de bra på. Det var därför som jag sa åt den italienska kvinnliga sportjournalisten Vera Spadini att hon skulle gå hem och laga mat, istället för att ställa korkade frågor till mig om fotboll, som hon inte alls verkade veta vad det var för något.
  För det tredje: En cykel som har min autograf är lika mycket eller mera värd än en ny bil. En kvinna kör väl inte bil så ofta och om hon ska iväg och handla kan hon lika gärna ta cykeln hon fick av mig. Hoppas bara hon är rädd om autografen.
  Jag undrar vad Zlatan tycker om kvinnor som ägnar sig åt andra sporter?
  Förresten känner han till andra sporter än fotboll? Har han hört talas om simmerskan Sarah Sjöström, utförsåkerskan Jessica Lindell Vikarby , triatlonstjärnan Lisa Nordén, som vann årets Jerringpris?
  Som i den omröstningen fick fler röster än Zlatan.
  Ja, folk är dummare än Zlatan kan ana, de jämförde honom med en kvinnlig idrottsutövare och flera tyckte hon gjort bättre insatser än han. Och det var väl där skon klämde, när hans sanningar hoppade ur hans mun.
  Men ta det lugnt, Zlatan, det var bara cyklande damfotbollsspelare som deltog i den omröstningen.
  De flesta manliga sportjournalister förstår Zlatan.
  För han är ju en sådan som talar fritt ur hjärtat, han hymlar inte med vad han tycker. Han är den typen. Skönt med någon som fortfarande inte är politiskt korrekt, som förstått att kvinnor inte kan lära sig spela riktig fotboll.
  Vad han tycker är väl också ganska ointressant. Förresten kanske han inte alls tycker det han säger. Eller också är det bara i dag, som han tycker det han säger. I morgon kanske han tycker tvärtom. Och då spelar det väl inte så stor roll att han tycker som han gör. 
  Det är som fotboll. Det är en pseudohändelse, som kan vara skön att ta del av för stunden. Men man behöver inte ta den på allvar. Det går att stänga av TV:n. Och då är man inte längre kvar inne på fotbollsplan.
  Kan man hoppas på att alla nyhetsbyråer nästa gång Zlatan ska intervjuas, sänder en kvinnlig journalist till intervjun. Bara Zlatan och ett gäng kvinnliga sportjournalister. Det skulle bli intressant. Zlatans reaktion. Om han kunde ta det?  Hur han skulle ta det? 
  Journalisterna kunde ställa frågor om kvinnors idrottsutövande, matlagning och signerade cyklars värde. Han har ju själv fört upp ämnena på fotbollsagendan.

  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar