Pages

torsdag 16 oktober 2014

Hen löser de flesta jämställdhetsproblem

Arbetsgivarna måste ha jublat, när begreppet hen för första gången kom på tal. Vilken problemlösare(!), tänkte nog många av dem då.
  De väntar säkert också med spänning på att begreppet ska vinna större terräng, så att det till slut blir det dominerande.
  För då kan de äntligen, enkelt och billigt, se till att det blir jämställt på alla arbetsplatser.  De behöver bara se till att alla anställda går under benämningen hen och förbjuda alla på företagen att använda han och hon. Vips har de ingen ojämställdhet längre, för alla hen har ju samma snittlön, arbetsvillkor och karriärmöjligheter. Skönt!
  Och att sedan börja tramsa om att det ska vara fifty-fifty könsfördelning i bolagsstyrelserna blir ju omöjligt.
  De kommer att lägga sig platt inför fackets krav på att det ska vara 100 % hen i styrelserna. De kan till och med gå i bräschen för att det ska införas, och på så sätt bli först med att avskaffa ojämställdheten.
  Kristdemokraterna får väl en mindre orgasm när det införs hen-dagar som ska tas ut i stället för mamma- och pappadagar. Det blir upp till varje familj att välja om en hen eller en annan hen tar ut föräldradagarna. Ett till problem har alltså lösts. Vilken som diskar, städar och lagar mat hemma behöver inte längre diskuteras, för då kommer det alltid att vara hen som gör det. Det finns ju inga andra att tillgå.
  Så kan man fortsätta med att lösa problem inom alla områden där det råder ojämställdhet. Kalla alla hen. Genialt!
  Tipsa nobelkommittén, så att den hen som en dag drivit igenom hen-användningen och därmed löst alla ojämställdhetsproblem, kan tilldelas nobelpriset.
  I … litteratur?
  Det är ju ändå en fråga om magisk språkanvändning.
  Eller i … ekonomi?
  Ingenstans behöver man ju längre slösa pengar, på dyrbara utredningar och åtgärder för att komma tillrätta med ojämställdheten. 
  Kanske kan man tilldela hen ett kombinerat pris, ett som inbegriper både litteratur och ekonomi.
  Att avskaffa han och hon fungerar väl ungefär som att ta bort begrepp som fattig och rik. Alla är väl medborgare?! Det är dem vi ska bry oss om, det är dem vi ska beskatta, det är dem vi ska se till att det råder jämlikhet och jämställdhet mellan.
  Alla medborgare har lika hög, eller lika låg, snittlön.
  Inför man sedan begreppet världsmedborgare blir snittlönen lika i hela världen.
  Sedan kan man fortsätta med att ta bort ord som slaveri, svält, och krig. Vips får vi då slut på slaveriet, svälten och krigen. Att ingen har kommit på det här tidigare?
  Här har man under sekler jobbat för att avskaffa slaveriet, skickat bistånd till svältande människor och förhandlat om fred, när man bara behövt avskaffat orden. Då hade det ju varit klart. Hur dum får man vara? Vilket slöseri!
  Likadant med ordet diktatur. Hur ska man kunna införa eller upprätthålla en diktatur om inte ordet diktatur finns? Sedan om länderna blir demokratier få vi väl se. Det finns ju fortfarande begrepp som teokrati, teknokrati, med flera, som ligger på lur och vill användas. Men de orden får vi väl ta tag i då.
  Förresten, såg just att det skulle vara tjejkväll i en butik i staden.
  Henkväll?

  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar