Pages

söndag 9 december 2012

Det som funkar för Stig Strand funkar kanske för de flesta


”Det funkar för mig” säger Stig Strand och så är reklamsnutten för Vitaepro slut.
  Lite till mans undrar man väl vad det egentligen är som funkar? Är det att han utan problem kan svälja tabletterna? Att han inte får några utslag av dem? Att han inte kräks, inte får ont i magen, inte upplever yrsel?
  Det kanske är så simpelt att tabletterna gör att han mår normalt. Fast kanske mera normalt än vanligt.    Fantastiskt! De utgör alltså ingen risk. De är ofarliga. I alla fall vad han hittills vet. Och då kan han kanske med bestämdhet säga: ”Det funkar för mig”.
  Släng er i väggen Viol, Läkerol, Vicks och dylika
  Eller är det någonting annat som funkar? Det låter lite diffust. Kanske är det mera positiva känslor Stig upplever? Blir han euforisk, lycksalig eller kanske till och med religiös? Hallelulja!
  Men man ser inga religiösa symboler, djur eller byggnader i bakgrunden i reklaminslaget. Inga magra indiska kor, hur skulle det se ut förresten, ingen korsfäst stackare, inga moskéer med hundratals skor i entrén. Så där svävar man i total ovisshet.
  I pisterna funkade det bättre för Stenmark. Men inte tjatade han om det, nä, det var ”bar å åk”. Grabben hela dan!
  Men nu har Stigs Vitaepro äntligen fått det att funka mest för jämnan som det verkar. Och det ska vi väl alla glädjas åt. Grattis, får man väl säga. Men man skulle vilja veta mera exakt vad det är som funkar.
  Kanske åstadkommer tabletterna mera djupgående förändringar hos Stig. Kanske har de fått honom att sluta slå sin fru?! Men, vänta nu, inte har någon någonsin sett eller hört talas om att Stig skulle vara av den sorten? Det vore alltså förtal, ja, ont förtal, att påstå att det är det som börjat funka.
  Eller ska man kanske säga slutat funka. ”Det har slutat funka att slå min fru”. Men nu säger han ju att det funkar. För honom ja, men hur är det för frun? Funkar det för henne. Och vad funkar för henne? Vi närmar oss ett mysterium.
  Vitaepro kanske har fått honom att sluta knarka och begå brott. Kanske fick de honom att lämna Hells Angels. Men har han varit med där? Hänger det någon sliten jeansjacka med Hells Angels-emblemet på ryggen längst inne i herr Strands garderob. I så fall borde det väl vara hög tid för honom att komma ut ur garderoben. 
  Det här börjar dra ihop sig till en riktig rysare.
  ”Vitaepro fick mig att lämna den kriminella organisationen” slalomstjärnan talar ut. Vilken rubrik! Hur många lösnummer skulle inte den sälja.
  Kanske skulle även fru Strand kunna vara med på ett hörn. Rubriken dagen därpå: ”Äntligen slipper jag brutna revben och blåmärken” slalomstjärnans fru talar ut.
  Sedan borde väl Strandbarnen också få ett ord med i laget:
  Slalombarnen talar ut:
  ”Äntligen är mardrömmen över – nu är pappa snäll” .
  Tre rejäla uttalanden.
  Avslutningsvis kunde fjärde reportaget handla om hur de nu ska kunna gå vidare och förlåta: ”Att vi kan va tillsammans betyder allra mest”.
  Kanske kunde tidningen bjuda in Nick Borgen så att familjemedlemmarna samfält med honom kunde sjunga ”We are all the winners” i tidningens webb-tv. Sedan fick Stig själv som avslutning klämma i med ”Det funkar för mig”.
  Då skulle man förstå. Och skulle inte de flesta då beställa en eller ett par burkar Vitaepro bara för att någon gång i framtiden få tala ut på Aftonbladet eller Expressens förstasida.
  Det tror jag skulle funka, funka för de flesta. 

Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar