Pages

tisdag 2 december 2014

En burkaklädd Samantha Fox inför ett gäng kastrerade konfirmander

En recension av en artist ska framför allt handla om hans eller hennes framträdande:
hur hans eller hennes show är upplagd, vilka låtar hon eller han börjar och slutar med, hur han eller hon uppträder på scenen, publikkontakten, om stämningen stegras, om det finns svackor i föreställningen.
  Och så vidare.
  Sedan bör recensenten också nämna de övriga som deltar i föreställningen, det kan vara musiker, backupsångare, dansare eller andra. Vad bidrog dessa med? Lade de till eller drog de ifrån? Om ljudet varit otillfredsställande kan också det nämnas, men om det inte är något problem med det, behöver det inte alls recenseras; ett acceptabelt ljud tiger still.
  Den recension i måndagens ÖP av Samantha Fox’ framträdande i lördags på Plaza innehöll nästan inget av det ovan nämnda.
  Däremot innehöll den recensentens privata tyckanden om den publik som bevistade showen.   
  Sammanfattningsvis hittade hon ett stort antal fel på publiken: den bestod till 80 % av singelmän (Vad är den könsmässigt ideala publiksammansättning för en Samantha Fox-konsert?), de gillade mossig musik från 86 (Är den musiken mindre värd, sämre, än annan musik?), de vrålade för mycket,(Brukar inte en entusiastisk publik vråla?) de var för berusade,( Inte heller så ovanligt för en konsertpublik) de var för kåta (Är det inte ganska vanligt att både män och kvinnor åtrår en artist av motsatt kön) de skrek fel saker (Ja, några kom tydligen med sexistiska tillmälen, men de flesta kom väl inte med sådana?), de förstod inte den rätta innebörden i de texter som Samantha framförde(Ska publiken utbildas i politisk korrekt texttolkning innan de får bevista en konsert?), och de var bara intresserade av hur Samantha såg ut. (Det finns både kvinnor och män som bevistar konserter och/eller ser filmer bara för att en viss snygg artist/skådespelare är med i filmen/deltar i konserten.  Att denne artist eller skådespelare är med är det enda de bryr sig om. Är det fel?).
  Kontentan av den så kallade recensionen var att Samantha Fox, helst iklädd heltäckande burka, borde ha sjungit väckelsepsalmer för en publik bestående av oförstörda, fjuniga, försynta och kastrerade manliga konfirmander.
  Nästa gång kanske. Frälsningsarméns lokaler ligger ju inte långt Plaza.
  Är Samantha och hennes publik intresserade tro?

  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar