Pages

söndag 19 augusti 2012

Fantastisk recension ...

Ja, man undrar ju om det är sant? Visst tycker jag skivan är bra men ... när Tomas Larsson i Öp kallar den för " fläckfri" då börjar man undra om inte någonting är fel, eller om den inte är bra?
så här skrev han: (läs och förundras)

"Lars Persson – Lars Persa – med tiotalet skivor bakom sig vårdar med ”Baere så dae veit” en helt annan tradition, med finurligheter på jämtska och stramt fokus på vardagen.

Senaste året har han medverkat i P4 Jämtlands serie med jämtversioner av kända slagdängor, varav jag motvilligt blivit mycket förtjust i flera av just Persas bidrag.
Dialekt tillåts ibland maskera bristande kvalitet – idiomet blir det avgörande värdet, men den fällan undviker Lars Persa. Tvärtom använder han sin jämtska för att komma närmare sina karaktärer, som kan vara både kluriga och taffliga, ömsinta och griniga.
Jag gillar de många vardagliga tablåer där han med lätt hand varierar besök på kiosken, försvunna hundar och självömkande gammstrekar. Där fungerar också hans sätt att använda enkla pappa-skämt av typen ”That was only the forename” och ”Don´t you overdrive” helt lysande.
Produktionen är fläckfri, inspelad hos Gustav Hylén i Revsund med nästan hela Hoven Droven i studion. Hyléns sommarlätta trumpet, Bosse Lindbergs melankoliska dragspel och Björn Höglunds distinkta trummor får mig osvikligt på gott humör.
”Je å a momma mae sitt hen å vänt på att posten ska komme” lyder omkvädet i en typisk liten pärla som i lakoniska rader beskriver livet sedan á Britta-Stina farit sin kos. Sådana små mästerverk gör skivan nästan beroendeframkallande.
Att skivan kommer att gå fram som en slåttermaskin på Jämt-toppen förutsätter jag, det är den nämligen värd. Lars Persa har hittat sin form, han är hemma."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar