Pages

fredag 22 december 2017

Signerat och klart... trodde jag

Som säkert ingen här på bloggen lyckats undgå att förstå, har jag under december kommit ut med boken/cd:n Tökka julhælg.
  Direkt när jag fick det första exemplaret i min hand kändes det väldigt, väldigt, väldigt  stort. Den gav mig vibbar om stordåd, och jag undrade länge om inte boken var, inte bara en av de, utan den vackraste och mest innehållsrika bok som över huvud taget getts ut sedan Gutenberg på 1400-talet började famla med sina trycktyper.
  Och skivan!
  Fanns det någon mera genomarbetad och mera fantastisk musikalisk skapelse? Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Arne Quick och Rosen, Beethoven, The glimmer twins, Tore Skogman, Sven Ingvars, Eddie Meduza och andra musikaliska musikmilstolpar passerade min hjärnas vindlingar, men ingenstans kunde jag dra mig till minnes skönare toner än dem som kom från min nyligen utgivna skiva. Polarpris och Nobelpris i litteratur kom för mig. Och tänk om jag skulle få bägge dessa – samma år!
  Men så.
  Ett blygsamt mail från en av mina miljontals fans som i dagarna, med hjälp av Postnord, förevigats med min sensationella skapelse:
  Mailet handlade om, att boken visst var fin, men: ”det fattades sidor, sidor i boken hade kommit på fel plats, vissa sidor hade dubblerats…!”
  Tänk er fallet!
  Fallet från det högmod jag skildrade i inledningen av detta inlägg. Så brutalt och erbarmligt! Hårt men, kanske, rättvist.
  Jag störtade ut i min hall, rev upp de kartonger där nyligen förberedda, alltså böcker där jag egenhändigt klistrat in cd:n, låg och började skakande bläddra. Efter tretton böcker hittade jag en felaktig, och sedan dök det upp flera och efter 150 genomgångna hade jag sammanlagt hittat elva stycken.
  Phu! Ingen katastrof. Det var alltså inget generellt fel, utan enstaka exemplar. Om nu inte de lådor med böcker som står i mitt förråd dräller av felaktiga förstås? Men det får jag undersöka närmare senare.
  Först bär det av ner till Akademibokhandeln där jag idag, mellan 11.00 och 14.00, ska signera min bok/cd. Då kan jag garantera att den som köper min bok kommer att få en helt felfri. För alla böcker som tar med mig har jag kollat och de som affären redan fått ska jag noggrant kolla i samband med signeringen.
  För den av er som läser detta och som råkat eller råkar få en felaktig bok, är det bara att gå tillbaka till där ni köpte den och få en ny, och för den som jag skickat en är det bara att maila mig så skickar jag en felfri.


  Mæ råkes, kanske på Akademibokhandeln i dag.

2 kommentarer:

  1. Tänker bara på frimärken med feltryck! Mycket dyrbarare än felfria! Å andra sidan kan man ju inte med berått mod sälja felaktiga! Men kanske finns det de som ändå skulle uppskatta ett signerat gratis felexemplar?

    SvaraRadera
  2. Tänker du på någon speciell person?

    SvaraRadera