Pages

lördag 27 augusti 2016

Ni bortklemade åttiotalister: Tänk inte. Följ instruktionerna. Verkställ!

Migrationsverket tycker att deras yngre personal är ineffektiv. Förr avgjorde handläggarna två asylfall i veckan och nu bara hälften – alltså ett. Som en bilmodell som ett år axat noll till hundra på tio sekunder, men som nästa år behöver tjugo sekunder för att komma upp i samma hastighet.
  Det är tiden som kostar när man är på väg in i framtiden. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt per tidsenhet.
  Så många asylfall per tidsenhet, så många meter per… så många…
  Migrationsverket får väl ta fram piskan och köra lite spanking på de bortklemade och övercurlade åttiotalisterna. För det är tydligen det som är problemet.
  Att åttiotalisterna inte riktigt vågar ta de obekväma besluten som leder till att Ahmed, Samah, Ali, Sara, Wondim och de andra, ofta från krig och elände flyende, tvingas återvända till sin totalt sönderbombade födelsestad, till sin utplånade familj eller till sin svält, alternativ till ett liv som jagad papperslös eller uppgiven och resignerad före detta medborgare i något mastodontflyktingläger i Turkiet.
  Hur svårt kan det vara? Följ reglerna! Det finns ju sådana!
  Riksdagen har bestämt dem.
  Ni handläggare har tillsammans med resten av Sveriges röstberättigade befolkning utsett dem som bestämt reglerna. Demokrati heter det. Det brukar ni säga är det bästa av allt.
  Så, sått igång då.
  Eller tycker ni att ni kan sätta er över riksdagens beslut, över demokratin? Det är väl ändå att ta i. Egenmäktigt förfarande, brukar sådant beteende kallas. 
  Skulle ni få pengar av någon utomstående för att göra samma sak, skulle det kallas korruption. Vill ni riskera att vi hamnar där?
  Okej, att ni sett den där döda treåriga pojken, som flöt iland på någon strand efter det att den flyktingbåt han åkte i kapsejsat, att ni varje dag hör om hundratals, för att inte säga tusentals som går samma öde till mötes som pojken, att ni på nyheterna ofta ser desperata och gråtande människor från mer än överfulla mastodontflyktingläger, att ni ser de syriska totalförstörda städerna, att ni hör vittnen som berättar om att IS-soldaterna skär halsen av tonårsföräldrar och säljer deras döttrar till ett liv som sexslavar och att ni… ja, vi vet, att ni ser och hör mycket mera om flyktingarnas brutala tillvaro, men...
  Lägg de där intrycken åt sidan, följ reglementet, instruktionerna. Annars går Sverige omkull.
  Och det vill ni väl inte?! Om ni inte sköter er slutar det med att vi måste bygga en mur runt hela Sverige. Inte släppa in en enda djävla asylsökande.
  Ni och många med er blir arbetslösa, asylboendena kommer att stå tomma, Bert Karlsson och de andra flyktingentreprenörerna får packa ihop och gå i konkurs. Och så vidare.
  Vill ni det, ni bortskämda medelklassfjantar?
  Se bara på Hitlers koncentrationsläger. Där följdes reglementet till punkt och pricka. Inga mänskligarättigheterruelser där inte.
  De slog bara upp rätt, och nu pratar vi om rätt(!), sida i instruktionsboken, läste vad som stod där och: Verkställde!
  Där tog det ingen hel vecka för den eller de ansvariga att avgöra ett fall.
  Det tog inte ens en minut. Ofta behövda de inte ens slå upp någon instruktionsbok.           Instruktionsboken och dess regler satt i ryggmärgen på dem:
  ”Lisa fem år,  inte arbetsför: till gaskammaren; Karl, 36 och ogift, fortfarande arbetsduglig: till autobahnarbete; Lottie, 24 år, gravid: snabbt till gaskammaren innan vi får två problem att ta hand om; Stefan, 76, orkeslös, dessutom jude: direkt till total destruktion, o s v.”
  Men så hade de heller inte uppfostrats av några svenska ängsliga, mänskligarättighetertroende åttiotalsföräldrar, utan av tyska arier som från grunden fått lära sig olika människotypers och olika människorasers verkliga värde.
  Ja, men sätt igång då: Verkställ!

  Mæ råkes


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar