Pages

onsdag 11 september 2013

Fortsätt att vara min vän – räds varken Barack eller Michelle


Övervakning. Bevakning. Kontroll.
  Ruggigt. Speciellt om det är någon relativt obekant som övervakar en. Som Barack Obama.
  Han sitter där framför min Facebooksida och gottar sig åt mina utlagda kort på middagsmat, fulla bärhinkar och fulla människor från surströmmingsfesten i lördags. Tänk om han har mage att göra så.
Kanske dessutom ropa till sin fru Michelle något i stil med:
  – Michelle, come and look. Lars from Sweden has picked ten! kilograms of blueberrys in the swedish forests and dessutom has he been drunk at that fermented baltic herring
party we talked about that he should visit last Saturday. He drank a lot of snapses, that Lars. Should I call the CIA to check him up?
  Och Michelle, som jag hört är mer än lovligt misstänksam, som då skulle svara honom:
  – Yes, do that, I’v heard that Osama also drank a lot of snapses in smyg. Maybe Lars is a coming Al Qaida member.
  Och så skulle det gå på. Ständigt denne Barack och denna Michelle.
  Vilken skymf. Vilken kränkning. Vilken förnedring.
  Och sedan om Barack eller Michelle skulle få idén att trycka på gillaknappen.
  Hur skulle man tolka det? Är han eller hon ironisk? Eller ”gillar” de bara för att markera att de håller koll på en? Frågor, frågor, frågor.
  Dessutom en främling som ringer, men lägger på innan du hinner lyfta luren, en man i rutig rock och brun hatt tillsammans med sin varglika hund, som i skenet av gatlyktan utanför din bostad, står och läser en tre veckor gammal Stridsropet, en parant klädd solglasögonprydd främmande kvinna som går runt i kvartersbutiken med en tom varukorg innan hon utan förvarning hastigt lämnar butiken, stiger in och försvinner i en falskskyltad svarttaxi, mystiska felparkerade bilar på varje parkering du använder och dessutom vänner som av rädsla slutar ”gilla” dina välfyllda blåbärshinkar, dina festbilder eller vad det nu är som du lägger ut på din Facebooksida.
  NSA, jag säger bara det, det kan vara så det fungerar.
  Men vad är det för knep man då ska använda mot dem?
  Det finns deviser som säger ”svara med samma mynt”; ”möt motståndaren med hans eller hennes egna vapen”.
  Alltså. Man gör som spionorganisationer gör, när de befinner sig under attack. Skaffar nya obskyra förklädnader, nya hemliga koder, nya kurirer, och så vidare.
  Till exempel skaffar man ännu en Facebooksida under namnet ”The ultimate and genuine – (och namnet)”, där man ger sken av att de bilder man lägger ut där är, som namnet antyder, slutgiltiga och äkta.
  Där man lägger ut bilder på middagstallrikar som andra ätit och som man i smyg fotograferat på olika restauranger vid olika tillfällen.
  Man besöker bäruppköpare för att där, mot betalning förstås, fylla ett antal hinkar med olika bärsorter för fotografering. Vid angivandet av mängden använder man gram istället för kilo.
Och fermentedbalticherringhippabilderna arrangerar man med hjälp av surströmmingsburkar fyllda med grå lervälling hämtad från det obligatoriska diket i närheten.
  För att understryka att det verkligen är surströmming i burkarna låter man de människor som figurerar på bilderna ha klädnypor satta över sina näsor.
  Den fejkade berusningen fixar men med hjälp av solution från gamla sparade cykelreparationssatser.
Risken att Barack eller Michelle skulle kunna se att vodkaflaskorna innehåller vatten istället för Koskenkorva är en på miljonen.
  Och så går man på. Allt för att förvilla.
  Sedan förföljarna:
  Problemet med honom, eller henne, som lägger på innan man hinner svara, löser man med att skaffa tretton olika abonnemang från tretton olika operatörer.
  Han som är klädd i överrock och hatt som läser Stridsropet i sällskap av en vargliknande hund, fixar man genom att skaffa en frälsningsarméuniform, ta den på sig och fräckt gå fram till honom och be om eld till cigarrett som redan brinner. Att han i framtiden efter det, skulle häcka under lyktstolpen är knappast tänkbart.
  Hon i affären blir en enkel match. Man stoppar helt enkelt i smyg på henne lite smågodis och låter vakbolaget som sköter bevakningen av affären ta hand om fallet.
  De mystiska felparkerade bilarna repar man med hjälp av sin lägenhetsnyckel upp lacken på, innan man under deras vindrutetorkare sätter fast en broschyr som upplyser om var ägarna kan få hjälp med lackskador.
  Det svåraste bli nog vännerna som av rädsla slutat ”gilla”.
  Men handen på hjärtat, är sådana vänner egentligen något att ha? Som räds typer som Barack Obama och han fru?  Mitt svar är: Nej!
  Och hur många nya vänner kan man inte skaffa på Facebook per vecka om man verkligen vill?
  Varning! Varning! Varning!
Den som läst denna kontraspionageinstruktion ombeds att så snabbt som möjligt printa(skriva) ut den, stoppa den i sin mun, tugga sönder den, svälja den och i tre dagar framåt vid alla sina toalettbesök använda vitt skilda och hemligt belägna toaletter.
SNH. (Kontraspionaget: Shit never happends)

  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar