Pages

onsdag 28 augusti 2013

Det står 5 – 2 i många matcher dessa dagar. Men hur länge?


5 – 2 till hemmalaget.
  Är det fotboll vi pratar om?
  Har Zlatan varit framme nu igen? Satt några otagbara pytsar? Nätat?
  Nä, det står 5 – 2 till Bantings IF. Och det är ett resultat som måste stå sig. Annars.
  Men om en normal människa står sig på det, är väl tveksamt. .
  Hon måste ha bra karaktär, stenhård disciplin och en järnvilja, så att hon inte under något av sina lågkalorianfall släpper in en och annan fettstinn burgare borta vid nattamatsstolpen, någon kryddig chorizo i myskrysset eller någon enkel bearnaiselobb från bortre såslinjen, just innan hon tänker lämna en given segermatch och bege sig till matsmältningsrummet.
  Okej för en sen brytning av en smågodispassning eller en stoppad ostmackskarvning alldeles på kalorilinjen, men i längden fungerar inte en kolhydratslapp försvarstaktik.
  Detsamma gäller anfallsspelet.
  Inga vansinnespass in i Nutrilettområdet eller långbollar över till motståndarlagets fettfyllda tallrikshalva.
  Tugga maten försiktigt och långsamt. Vårda dieten som man säger i slanksammanhang.
Matcher mot svåra mellanmålsmotståndare vinns inte, om man inte äter defensivt och långsiktigt. Varje mål räknas, stora som små.
  Inte överdriva och chansa och tro att någon annan håller dieten åt en. Det är inte bara att ställa in faten på bordet, för att vinna en kalorimatch mot begärmotståndarlag som IFK Sötsug och BK Magkurr.
  Nä, det vill till att använda gaffel, kniv, sked och matlust på rätt sätt i varje ögonblick.
  För vad händer om man förlorar matchen?
  Då blir det till att sälja de nyttigaste och dyraste ingredienserna och flytta ner i trädgårdsserien. Avstå kött, fisk, pasta och potatis i veckor, bara leva på rotfrukter och sallad och vara tvungen att tagga ner ambitionerna till, låt säga 22 – 1.
  22 dagar med intensiva träningspass i grönsaker och en liten ynka vilodag, då man på sin höjd får sätta i sig en halv tallrik tunn och iskall gazpachosoppa, alternativt ett glas bubbelvatten med tre fullkornsskorpor, garanterade fria från socker eller sötningsmedel.
  Hur kul är det? På en kaloriskala.
  Att försöka vinna med 22 – 1, när man mera bekvämt kan vinna med 5 - 2.

  Mæ råkes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar